Nevoia de informare... nu imi da pace!

Nevoia de informare... nu imi da pace!

Bun venit!

Cu siguranta, fiecare dintre noi isi doreste sa traiasca intr-o tara frumoasa, ingrijita, civilizata; o tara care sa fie remarcata pe intregul mapamond.
Pentru aceasta, suntem datori de a ne informa, de a participa si de a ne implica in actiunile care ar face ca acest vis al nostru sa se realizeze.

miercuri, 14 mai 2008

Ce trebuie sa stim despre vot


Alegerile locale din acest an vor avea o caracteristica aparte, deoarece,pentru prima data dupa Revolutie presedintii de consilii judetene vor fi alesi ca si primarii, pe un buletin de vot separat, prin vot uninominal.Primele alegeri cu vot uninominal vor avea loc pe 1 iunie, cind pe un buletin vom alege primarul, iar pe un altul presedintele Consiliului Judetean. Consilierii locali si consilierii judeteni vor fi votati pe liste de partid, ca si in 2004.Sistemul de votarePentru functiile de primari lucrurile raman neschimbate. Pe 1 iunie va avea loc primul tur de scrutin.In cazul in care unul dintre candidati obtine 50% din numarul total de voturi valabil exprimate,acesta este declarat castigator.In cazul in care pe data de 1 inuie niciunul dintre candidatii la functia de primar nu obtine peste 50% din numarul total de voturi valabil exprimate, se va organiza un al 2 lea tur de scrutin, pe data de 15 iunie, intre primii doi candidati cu cele mai multe voturi obtinute.

Niciun comentariu: